Γεμιστά μπιφτέκια με τυρί και πατάτες στο φούρνο




Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά, λάπα η σπάλα

300 γραμμ. κασέρι, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια

1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο

2 ντομάτες, τριμμένες

1 σκελίδα, σκόρδο

1 αβγό

3-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας ξύδι

2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας ρίγανη

Αλάτι-πιπέρι

 

Για τις πατάτες

1 ½  κιλό πατάτες

200 γραμμ. κασέρι, κομμένο σε κυβάκια

2-3 κουτ. σούπας Μουστάρδα

1 κουτ. σούπας ρίγανη

Χυμό από 2 λεμόνια

100 ml. ελαιόλαδο

2 φλιτζ. νερό

Αλάτι-πιπέρι


Σε ένα μπολ ρίχνετε την μαρινάδα για τις πατάτες και ανακατεύετε. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε κυδωνάτες και τις ρίχνετε στο μπόλ. Ανακατεύετε και τις ρίχνετε σε ένα ταψί. Προσθέτετε το νερό, σκεπάζετε με λαδόκολλα, αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.

Όσο ψήνονται οι πατάτες, σε ένα μπόλ ανακατεύετε πολύ καλά τα υλικά για τα μπιφτέκια και αφήνετε σκεπασμένο για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο. Στη συνέχεια ανοίγετε στην παλάμη σας τα μπιφτέκια και κλείνετε μέσα μπαστουνάκια από το τυρί. Μετά από μια ώρα λοιπόν που έχουν ψηθεί οι πατάτες, τοποθετείτε τα μπιφτέκια επάνω στις πατάτες και ραντίζετε με ελαιόλαδο. Κατόπιν, ρίχνετε διάσκορπα κυβάκια τυριού και ψηνετε χωρίς να σκεπάσετε αυτή τη φορά στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

Σχόλια