Πολίτικο Μαλεμπί με μαστίχα Χίου


Υλικά για 4-5 μπολάκια

1 λίτρο γάλα 

110 γραμμ. κόρν φλάουρ

80 γραμμ. ζάχαρη

1 κουτ. γλυκού μαστίχα Χίου, κοπανισμένη

Λίγο αλάτι

3-4 κουτ. σούπας ροδόνερο

Για το γαρνίρισμα

150 γραμμ. φιστίκι κελυφωτό

100 γραμμ. αμύγδαλο, χοντροκομμένο και καβουρντισμένο

 

 

Σε ένα μπόλ ρίχνετε λίγο γάλα και διαλύετε το κορν φλάουρ.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη με το γάλα και βράζετε μαζί με την κοπανισμένη μαστίχα για 6-7 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε και το ροδόνερο. Σε μπολάκια ρίχνετε το μείγμα και αφού κρυώσει τα βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Γαρνίρετε με φιστίκι και αμύγδαλο.

 

Σχόλια