Σαλάτα με Μακαρονάκι και Φιλέτα Τόνου με Πιπεριά Τσίλι

 





 

ΥΛΙΚΑ

1 Βαζάκι Φιλέτα Τόνου σε Ελαιόλαδο με Πιπεριά Τσίλι

250 γραμμ. κοφτό μακαρονάκι

250 γραμμ. Καλαμπόκι

1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο

1/2 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους

1 αγγούρι, κομμένο σε κύβους

100 γραμμ. ενταμ, κομμένο σε κύβους

Για την σάλτσα

200 γραμμ. Γιαούρτι

100 γραμμ. Τυρί κρέμα

2 κουτ. σούπας μουστάρδα

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

4 κουτ. σούπας ξύδι

Αλάτι-πιπέρι

 

Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και στη συνέχεια τα στραγγίζετε καλά και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπόλ να κρυώσουν, με λίγο ελαιόλαδο. Σε ένα μπόλ αναμιγνύετε τα ζυμαρικά με το καλαμπόκι, τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, το αγγούρι, το ένταμ. Έπειτα για να φτιάξετε τη σάλτσα, προσθέτετε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, τη μουστάρδα, το ξύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ελάχιστο νερό για να ρυθμίσετε την ρευστότητα. Ρίχνετε τη σάλτσα στο μπόλ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε. Σκεπάζετε με μεμβράνη και τοποθετείτε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου, ώστε να είναι δροσερή. Βγάζετε την σαλάτα από το ψυγείο σε ένα βαθύ πιάτο και σερβίρετε με τα φιλέτα τόνου.

 

Σχόλια