Κατσικάκι αρωματικό με δεντρολίβανο, ταλαγάνι και πατάτες στο φούρνο

 





 

ΥΛΙΚΑ

2 κιλά κατσίκι μπούτι, κομμένο σε μερίδες

400 γραμμ. Ταλαγάνι, κομμένο σε καρέ

2 κιλά Πατάτες, κομμένες σε τέταρτα

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

3 σκελίδες Σκόρδο

3 κουτ, σούπας μουστάρδα

2 κουτ. Σούπας ρίγανη

1 ματσάκι φρέσκο δεντρολίβανο

1 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα

Χυμό από 2 λεμόνια 

Αλάτι -Πιπέρι

 

Πλύνετε και στεγνώνετε το κρέας. Πασπαλίζετε με

αλάτι, πιπέρι. Σε ένα μούλτι, χτυπήστε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα μυρωδικά με την μουστάρδα και το χυμό λεμονιού. Ρίχνετε το μείγμα μουστάρδας μέσα σε ένα μεγάλο μπόλ, προσθέστε μέσα τις κομμένες πατάτες, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά ώστε να καλυφθούν οι πατάτες με το μείγμα. Αδειάζετε σε ένα ταψί τις πατάτες. Τοποθετείτε το κατσίκι επάνω στις πατάτες και αλείφετε με το μείγμα μουστάρδας που περίσσεψε από τις πατάτες. Προσθέτετε στο ταψί νερό, σχεδόν μέχρι τη μέση, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και σκεπάζετε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνετε για 1 ½ -2 ώρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 240 βαθμούς στις αντιστάσεις. Ξεσκεπάζετε, χαμηλώνετε στους 220 βαθμούς, ρίχνετε το ταλαγάνι και ψήνετε για 10 περίπου λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει το φαγητό και να λιώσει το ταλαγάνι.

 

 

 

Σχόλια