Κεφτεδάκια κοτόπουλου με κόκκινη σάλτσα

 



 

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

1 κιλό κιμά κοτόπουλο, από στήθος

1 πράσινο μήλο, τριμμένο

1 αβγό

1 κουτ. σούπας ξύδι

2 κουτ. σούπας μουστάρδα

1 κουτ. σούπας ρίγανη

2 κουτ. σούπας δυόσμο, φρέσκο

1 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα

100 γραμμ. νιφάδες βρώμης

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι-Πιπέρι

Για τη σάλτσα
500 γραμμ. Ντομάτες ώριμες, τριμμένες
2 κουτ. τσαγιού ξηρό βασιλικό
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι
γαρνιτούρα

ρύζι βραστό



Βάζετε τον κιμά κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το τριμμένο μήλο, το αβγό, το ξύδι, την μουστάρδα, τη ρίγανη, τον δυόσμο, την πάπρικα, τη βρώμη, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνετε πολύ καλά.  Στη συνέχεια πλάθετε σε κεφτεδάκια και τα τηγανίζετε σε ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα πολλά λάδια.

Σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε την ντομάτα, τον βασιλικό, την ζάχαρη, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι. Όταν πάρει βράσει, χαμηλώνετε και σιγοβράζετε για 20-25 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια ζεστά, μαζί με βραστό ρύζι και την κόκκινη σάλτσα.

Σχόλια