Μαρινάδα για κοτόπουλο


Αυτή είναι η πιο νόστιμη  μαρινάδα κοτόπουλου που έχεις δοκιμάσει, εμποτίζει το κοτόπουλο με αλμυρή γεύση και το κάνει εξαιρετικά ζουμερό. Ιδανικό για στήθος κοτόπουλου, αλλά και για μπούτι.  

Χρησιμοποιήστε την για μια γρήγορη μαρινάδα 30 λεπτών, αν και είναι ακόμα καλύτερο αν μπορείτε να την αφήσετε για περισσότερη ώρα.

Είναι αλμυρή με μια γλυκιά νότα και κάνει το κοτόπουλο εξαιρετικά ζουμερό, κάτι που είναι ιδανικό για το στήθος κοτόπουλου.

3 ώρες είναι το ιδανικό για στήθος κοτόπουλου ή μπούτι χωρίς κόκαλο, όμως ακόμη και 30 λεπτά να την αφήσετε θα σας δώσει ένα μοναδικό αποτέλεσμα – θα εκπλαγείτε με πόση επιπλέον γεύση αποκτάτε από μια τόσο γρήγορη μαρινάδα.

Είναι ιδανικό για φούρνο, μπάρμπεκιου ή τηγάνι.  

 

Υλικα

1 κιλό στήθος κοτόπουλου ή μπούτι

2 κουτ. σούπας μέλι ή καστανή ζάχαρη

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

5 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας

2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

2 κουτ. γλυκού σάλτσα Worcestershire

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κουτ. γλυκού ρίγανη

1/2 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι, τριμμένο

 

 

Κόψτε το στήθος σε μικρότερα ίσα κομμάτια.  

Ανακατέψτε τη μαρινάδα μέσα σε μια σακούλα με zip ή σε ένα μπόλ στο οποίο να χωράει το κοτόπουλο.

Προσθέστε το κοτόπουλο.

Μαρινάρετε από 30 λεπτά μέχρι και 3 ώρες η και παραπάνω. 

Σοτάρετε το κοτόπουλο σε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ψήνετε μέχρι να ροδίσει,  για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά.


Σχόλια