Κοκκινιστό κοτόπουλο

 



 

Υλικά

1 κοτόπουλο, σε 8 κομμάτια

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες

1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί

500 γραμμ. ντομάτες, τριμμένες

1-2 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική

2 δαφνόφυλλα

1 ξύλο κανέλας

Ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

 

 

Τα κομμάτια του κοτόπουλου πρέπει να είναι πλυμένα και  σκουπισμένα με απορροφητικό χαρτί. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Όταν ροδοκοκκινίσουν τα βγάζετε από την κατσαρόλα και τα αφήνετε σε ένα πιάτο. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και όταν μαραθούν, ρίχνετε το σκόρδο, τις πιπεριές, τα καρότα και τον πελτέ, ανακατεύετε για 5 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, ρίχνετε το κοτόπουλο και σβήνετε με το κρασί.

Προσθέτετε τις ντομάτες και τη ζάχαρη. Συνεχίζετε το ανακάτεμα και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη, την κανέλα και ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το κοτόπουλο. Μόλις αρχίζει να βράζει, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε το κοτόπουλο μέχρι να μαλακώσει για 40-45 λεπτά. Σερβίρετε με ψωμί.

Σχόλια