Πικάντικη pasta με ντοματινια και βασιλικό


Υλικά

500 γραμμ. λιγκουίνι

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

2-3 κουτ. σούπας Μπούκοβο

300 γραμμ. ντοματίνια

150 γραμμ. Λιαστή ντομάτα

1/2 φλιτζ. Φύλλα Βασιλικού

200 γραμμ. παρμεζάνα, τριμμένη

ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

Για το σερβίρισμα

Τριμμένη παρμεζάνα

Βασιλικό

 

 

Ψιλοκόψτε το σκόρδο και τις λιαστές ντομάτες. Σε ένα σκεύος με ελαιόλαδο σοτάρετε το σκόρδο με το Μπούκοβο. Ρίξτε τα ντοματίνια αλάτι, πιπέρι και ζεστό νερό. Χαμηλώστε τη φωτιά, ρίξτε τη λιαστή ντομάτα και βράστε για 20 λεπτά. 

Βράστε τα ζυμαρικά και μόλις είναι έτοιμα, ρίξτε τα στο σκεύος. Προσθέστε παρμεζάνα και το βασιλικό. Προσθέστε λίγο νερό από τα ζυμαρικά και σερβίρεται με παρμεζάνα.

 


Σχόλια