Αυτή τη μαρινάδα δεν την έχω μοιραστεί με κανένα

 Αν θες να κάνεις μαρινάδα για το steak σου, εδώ σου έχω την καλύτερη που υπάρχει!

Αυτή τη μαρινάδα δεν την έχω μοιραστεί με κανένα!



Ήρθε η ώρα λοιπόν να την μοιραστώ μαζί σου. 


Καταρχάς, γιατί να μαρινάρετε μια μπριζόλα.

Το μαρινάρισμα μιας μπριζόλας πριν το μαγείρεμα εξυπηρετεί δύο σκοπούς, 


1. Βοηθά να μαλακώσει το κρέας και 

2. προσθέτει γεύση. 


Θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα μιας καλής μαρινάδας.

Ορισμένες μπριζόλες,  κορυφαίας ποιότητας μπορούν να μαγειρευτούν χωρίς μαρινάδα, καθώς είναι ήδη γεμάτη η γεύση τους, με τη σωστή προετοιμασία, καταλήγουν ζουμερές και τρυφερές χωρίς καμία μαρινάδα. 


Αυτά είναι τα συστατικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε σπιτική μαρινάδα


Λάδι: Το οποίο διατηρεί το κρέας τρυφερό και ζουμερό.


Σάλτσες: Θα χρειαστείτε σάλτσα Worcestershire και σάλτσα σόγιας. Η μια πικάντικη σάλτσα, η οποία είναι μια εξαιρετική προσθήκη για αυτούς που εκτιμούν τα πικάντικα.


Χυμός λεμονιού: Η οξύτητα που έχει βοηθά, ώστε να μαλακώσει το κρέας. 


Μπαχαρικά και καρυκεύματα: Δίνουν τα αρώματα και τον χαρακτήρα που θέλουμε στα κρεατά μας. 


Ο χρόνος που χρειάζεται για να  μαρινάρετε τη μπριζόλα σας, εξαρτάται από το μέγεθος και την ποικιλία του κομματιού που χρησιμοποιείτε.


1. Πιο λεπτά κομμάτια, όπως μπριζόλες και λάπα, πρέπει να μαριναριστούν για 2-4 ώρες.

2. Τα πιο σκληρά κοψίματα, όπως  το κιλότο, θα ωφεληθούν από το μαρινάρισμα όλη τη νύχτα (περίπου για 8-10 ώρες).

3.

Ρίξτε τη μαρινάδα σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα. Προσθέστε το κρέας, περιχύστε με τη μαρινάδα, αφαιρέστε τον αέρα, σφραγίστε τη σακούλα και αφήστε στο ψυγείο.  

 

Όλη αυτή η γευστική μαρινάδα δεν χρειάζεται να πάει χαμένη, μπορείτε να την βράσετε. Αυτή η διαδικασία θα μειώσει τα υγρά, με αποτέλεσμα να αποκτήσετε μια πηχτή σάλτσα για να συνοδέψετε τη μπριζόλα σας.

 

 

 




Αυτά είναι τα υλικά λοιπόν


½ φλιτζ. ελαιόλαδο

⅓ φλιτζ. σάλτσα σόγιας

⅓ φλιτζ. χυμό λεμονιού

¼ φλιτζ. σάλτσα Worcestershire

3 κουτ. σούπας ξηρό βασιλικό

1 ½ κουτ. σούπας σκόνη σκόρδου

1 κουτ. γλυκού λευκό πιπέρι



Σχόλια