Γύρος χοιρινός με αραβική πίτα

 

Υλικά
1 κιλό χοιρινό ψαρονέφρι
2-3 κουτ. σούπας μέλι
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 κουτ. σούπας Καπνιστή πάπρικα
1 κουτ. σούπας ρίγανη
2-3 κουτ. σούπας δεντρολίβανο
2-3 κουτ. σούπας θυμάρι
3-4 κουτ. σούπας Μηλόξιδο
5-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
για το σερβίρισμα
200 Γραμμ. ντοματίνια
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 κουτ. σούπας ρίγανη
χυμό απο 1 λεμόνι
για τη σάλτσα
200 Γραμμ γιαουρτι
2-3 κουτ. Μουστάρδα
4 αραβικές πίτες

Καθαρίζετε τα νεύρα από το ψαρονέφρι, το κόβετε σε λεπτά μπαστουνάκια και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπόλ. Ρίχνετε μέσα το μέλι, κρεμμύδι, την πάπρικα, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το μηλόξιδο, το ελαιόλαδο και ανακατεύετε πολύ καλά. Στη συνέχεια καλύπτετε με μεμβράνη το μπόλ και βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή ακόμη και από το προηγούμενο βράδυ ώστε να μαριναριστεί το κρέας.

Κατόπιν βάζετε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σε δυνατή φωτιά ρίχνετε λίγα-λίγα τα κομμάτια με την μαρινάδα και ψήνετε μέχρι να πάρουν χρώμα. Για να κάνετε τη σαλάτα, ανακατεύετε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, τη ρίγανη και  το χυμό λεμονιού. στη συνέχεια ανακατεύετε και τα υλικά της σάλτσας. Σερβίρετε σε αραβική πίτα με τη σάλτσα τον γύρο και τη σαλάτα.  

Σχόλια