Pesto alla genovese

 



Υλικά
500 Γραμμ. Λιγκουίνι
60 γραμμ. φύλλα βασιλικού (περίπου 65-70 φύλλα)
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο.
100 γραμμ. Parmigiano Reggiano, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη
20 Γραμμ. Κουκουνάρι, καβουρντισμένο
2 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι
πάγος

Ξεκινήστε φτιάχνοντας τη σάλτσα. Χρησιμοποιώντας ένα multi, αλέστε το βασιλικό, το σκόρδο, κουκουνάρι , την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, το παγάκι και αλέθετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά al dente, ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία. Σε ένα σκεύος ρίχνετε την σάλτσα, τα ζυμαρικά και λίγο νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών έτσι ώστε να πετύχετε μια ρευστή σάλτσα.  Σερβίρετε αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα.

Σχόλια