Ο σωστοί χρόνοι για να βράσετε Αβγά

 


Ο χρόνος στο βράσιμο των αβγών παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Σίγουρα ο καθένας μας προτιμά να τα τρώει με διαφορετική υφή και ρευστότητα. Εδώ σου έχω ένα οδηγό για να απολαμβάνεις κάθε φορά τα αβγά σου. Ο χρόνος μετράει πάντα από το σημείο βρασμού και μετά.

 

 

Αβγό μελάτο

Στα 5 λεπτά το ασπράδι έχει σχεδόν πήξει αλλά ο κρόκος είναι ακόμα ρευστός 

 

Αβγό σχεδόν σφιχτό

Στα 6 λεπτά το ασπράδι και ο κρόκος αρχίζουν να πήζουν

 

Αβγό σφιχτό

Στα 8 λεπτά έχουμε ένα ασπράδι και κρόκο σφιχτό

 

Αβγό πολύ σφιχτό

Μετά τα 10 λεπτά έχουμε ένα πολύ σφιχτό αβγό

 

Για να μην σπάσουν τα αβγά κατά το βράσιμο, καλό είναι να τα έχουμε βγάλει από το ψυγείο 15-20 λεπτά έτσι ώστε να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου, πριν τα βάλουμε μέσα στο νερό για να βράσουν.

Ρίξτε και  6-8 σταγόνες ξύδι. Και καλή απόλαυση.

Σχόλια