Καραμελωμένο Κοτόπουλο με μέλι και σάλτσα σόγιας

 






Υλικά
3 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
2 φλιτζάνια αλεύρι
3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
3 κουτ. σούπας Worcester sauce
3 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
Ελαιόλαδο
Αλάτι-Πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
Νουντλς ρυζιού
Σουσάμι
Κρεμμυδάκι φρέσκο

 

Σε ένα πάγκο κοπής, αλατοπιπερώνετε τα κοτόπουλα και τα περνάτε από το αλεύρι. Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο τα ψήνετε και από τις 2 μεριές και όταν είναι έτοιμα τα βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ώστε να φύγουν τα πολλά λάδια.

Σε ένα Μπολ ρίχνετε, τη σάλτσα σόγιας, τη Worcester sauce, το μέλι, την καπνιστή πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.

Ρίχνετε το μείγμα μέσα σε ένα τηγάνι μέχρι να αρχίσει να γλασάρει σε χαμηλή θερμοκρασία. Κατόπιν ρίχνετε το κοτόπουλο ώστε να δέσει με τη σάλτσα.

Αφού ψηθεί το κοτόπουλο, σε ένα πάγκο το κόβεται σε λωρίδες και σερβίρετέ με σουσάμι, τη σάλτσα σόγιας, τα noodles και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι..

 

Σχόλια