Σοκολατόπιτα χωρίς αλεύρι

 




Υλικά
120 Γραμμ. Βούτυρο
210 Γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 Γραμμ. Ζάχαρη
1 βανίλια
40 Γραμμ. Κακάο σκόνη
4 αβγά
Για τη γκανάζ
200 Γραμμ. Σοκολάτα κουβερτούρα
150 Γραμμ. Κρέμα γάλακτος 35%, βρασμένη

Για το σερβίρισμα

Παγωτό καιμάκι

 

Ρίχνετε σε ένα μπολ την κουβερτούρα με το βούτυρο, σκεπάζετε με μεμβράνη και την λιώνετε σε φούρνο μικροκυμάτων στα 800 watt για 2 λεπτά. Σε ένα άλλο μπόλ ρίχνετε την ζάχαρη, τη βανίλια, τα αβγά, το κακάο και την λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο. Σε μια κουζινομηχανή, χτυπήστε τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Σε μια φόρμα 22-23 εκ. , βάζετε λαδόκολλα και ρίχνετε το μείγμα. Στη συνέχεια, ψήνεται σε μπαίν μαρί, σε προθερμασμένο φούρνο  στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά στον αέρα. Για να κάνετε τη γκανάζ, σε ένα μπόλ ρίχνετε την κουβερτούρα με τη ζέστη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Κατόπιν απλώνεται τη γκανάζ  στην σοκολατόπιτα και σερβίρετε με παγωτό καϊμάκι

Σχόλια