Τούρτα σοκολάτα χωρίς γλουτένη


 

 

Για τη βάση

180 Γραμμ. δημητριακά

50 Γραμμ. βούτυρο, λιωμένο 

2 κουτ. Σούπας μέλι 

Για την κρέμα

450 Γραμμ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη 

150 ml. γάλα, χλιαρό

200 Γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό 

 

 

Για να κάνετε τη βάση, ανακατεύετέ σε ένα multi τα δημητριακά, μαζί με το βούτυρο και το μέλι. Στη συνέχεια, ρίχνετε το μείγμα σε μια φόρμα με λαδόκολλα που έχει διάμετρο 20−22 εκ. και  στρώνετε ομοιόμορφα, πιέζοντας με τον πάτο ενός ποτηριού. Κατόπιν βάζετε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά.

Στη συνέχεια, για να κάνετε την κρέμα σοκολάτας, ρίχνετε σε ένα μπολ την κουβερτούρα σκεπάζετε με μεμβράνη και την λιώνετε σε φούρνο μικροκυμάτων στα 800 watt για 2 λεπτά. Αφού λιώσει η κουβερτούρα ρίχνετε το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίχνετε και το γιαούρτι και ανακατεύετε ώστε να αποκτήσετε μια παχύρευστη κρέμα.

Τέλος απλώνετε την κρέμα σοκολάτας πάνω στη βάση και τοποθετείτε την τούρτα στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες.

Σχόλια