Marble cake ( Κέικ )

 

 

 

Υλικά

500 Γραμμ. φαριναπ

250 Γραμμ. βούτυρο

380 Γραμμ. ζάχαρη

3 αβγά

260 ml.  χυμό πορτοκαλί

Ξύσμα από 1 πορτοκαλί

1 κουτ. Σούπας εκχύλισμα βανίλιας

Λίγο αλάτι 

3 κουτ. Σούπας κακάο σκόνη 

2-3 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη

 

Χτυπήστε σε μια κουζινομηχανή το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτετε τα αβγά ένα-ένα. Κατόπιν ρίχνετε το αλεύρι, τον χυμό, το ξύσμα, την βανίλια και το αλάτι. Βουτυρώνετε  την φόρμα και την γεμίζετε με το μισό μείγμα. Ρίχνετε στο άλλο μισό μείγμα το κακάο και ανακατεύετε στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει σοκολατένιο. Έπειτα ρίχνετε και το σοκολατένιο μείγμα μέσα στη φόρμα και με ένα μαχαίρι κάνετε κύκλους στο μείγμα ώστε να γίνει ανάμεικτο το κέικ και να μας δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς στον αέρα για περίπου 1 ώρα. Για να σιγουρευτείτε ότι το κέικ είναι έτοιμο, βυθίζετε ένα μαχαίρι μέσα στο κέικ, αν βγαίνει καθαρό τότε το κέικ είναι έτοιμο. Βγάζετε από τον φούρνο, αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς, ξεφορμάρετε και ρίχνετε από πάνω την άχνη ζάχαρη.

 

Σχόλια