Burittos με τυρί κρέμα και κιμά


Υλικά

4 τορτίγιες 

1 ½ κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά

1 κρεμμύδι ξηρό, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 

1 πιπεριά κόκκινη κέρατο, σε ροδέλες

1 πιπέρια πράσινη κέρατο, σε ροδέλες

150 γραμμ. κόκκινα φασόλια, κονσέρβα

1 φρέσκια ντομάτα, κομμένη σε μικρά κυβάκια

100 γραμμ. καλαμπόκι

½  κουτ. τσαγιού κύμινο 

χυμό από 2 λάιμ

300 γραμμ. τυρί κρέμα

½  φλιτζ. μαρούλι, ψιλοκομμένο

½  φλιτζ. Μαρούλι Kale

½ φλιτζ. Σέσκουλα 

Ελαιόλαδο

αλάτι-πιπέρι


Σε ένα τηγάνι σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, μαζί με τις πιπεριές. Ρίξτε τον κιμά
, το κύμινο, το πιπέρι και το αλάτι. Μαγειρέψτε  μέχρι να ψηθεί καλά ο κιμάς. Συμπληρώνετε όσο νερό χρειαστεί. Προσθέστε τα φασόλια, την ντομάτα και το καλαμπόκι και σβήστε με τον χυμό λαιμ.

Δουλεύετε λίγο  με το σύρμα το τυρί κρέμα με λίγο αλάτι, να μαλακώσει.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε τις τορτίγιες.  Ανοίξτε μια τορτίγια και βάλτε από πάνω δύο καλές κουταλιές κρέμα τυριού και λίγο από το μείγμα του κιμά. Στη συνέχεια, προσθέστε τα φυλλώδη λαχανικά. Τυλίξτε την τορτίγια και απολαύστε.


Σχόλια