Ιμάμ μπαϊλντί




Υλικά

10 μεγάλες μελιτζάνες

7 μεγάλα κρεμμύδια, σε φέτες 

3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 

½ φλιτζ. Κρασί κόκκινο

6 μεγάλες ντομάτες ώριμες, τριμμένες

1 ξύλο κανέλας

1 κουτ. σούπας θυμάρι ξηρό

1 κουτ. σούπας ρίγανη, ξηρή

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική

αλάτι -πιπέρι

150 ml. ελαιόλαδο



Κόβετε τις μελιτζάνες στη μέση, τις χαράζετε και τις αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο. Βάζετε τις μελιτζάνες στους 200 βαθμούς στον αέρα για 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο και αφού μαραθούν, σβήνετε με το κρασί. Στη συνέχεια προσθέτετε την φρέσκια ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, το ξύλο κανέλας, το θυμάρι, τη ρίγανη, το μαϊντανό, τη ζάχαρη και λίγο ζεστό νερό. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά και αφήνετε στην άκρη.

Όταν μαλακώσουν οι μελιτζάνες τις πιέζετε με ένα πιρούνι, γεμίζετε με την γέμιση και ραντίζετε με ελαιόλαδο.  

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινισουν.

Σχόλια