Μανιτάρια φρικασέ με σπανάκι

 


Υλικά

1 κιλό μανιτάρια λευκά, χοντροκομμένα

500 ml. Ζωμό Λαχανικών

1 κρεμμύδι ξηρό, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1/2 φλιτζ. λευκό κρασί

4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 κιλό σπανάκι, πλυμένο

1 κιλό μαρούλια, χοντροκομμένα

½ ματσάκι άνηθο

2 κουτ. γλυκού μουστάρδα

χυμό από ένα λεμόνι

2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

ελαιόλαδο

Αλάτι – πιπέρι

 

Ρίχνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα ελαιόλαδο, σοτάρετε το ξηρό κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια, μέχρι να μαραθούν, σβήνετε με το λευκό κρασί, ρίχνετε τον Ζωμό
Λαχανικών και ανακατεύετε
. Στη συνέχεια προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαρούλι, το σπανάκι, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι, ρίχνετε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό και βράζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20-25 λεπτά.  Έπειτα, ρίχνετε σε ένα μπόλ την μουστάρδα, το λεμόνι και το κορν φλάουρ, ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα. Βράζετε μέχρι να πήξει το φαγητό και σερβίρετε.

Σχόλια