Σαλάτα με leftover, ψητό αρνί και αρωματικό κους κους

 


Υλικά

700 γραμμ. Ψημένο αρνί, σε κομμάτια

300 γραμμ. κουσκούς 

1 λίτρο Ζωμό Κότας

1 κουτ. γλυκού πάπρικα

1 κουτ. γλυκού κάρυ

Από 2 λεμόνια τον χυμό και λίγο ξύσμα

½  φλιτζ. ελαιόλαδο

150 γραμμ. Σπανάκι baby

150 γραμμ. Ρόκα baby

½  φλιτζ. φρέσκα φύλλα κόλιανδρου

½  φλιτζ. φύλλα μέντας, χοντροκομμένα

100 γραμμ. Σαλάτα Κέιλ

60 γραμμ. Κόκκινη λόλα

½  φλιτζ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Αλάτι- πιπέρι

 

Βράζετε το κους-κους
μαζί με τον
 Ζωμό Κότας για 8-10 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια στραγγίζετε, κρυώνετε και τοποθετείτε σε ένα μπόλ. Κατόπιν σε ένα μεγάλο μπόλ, ρίχνετε την πάπρικα, το κάρυ, τον χυμό με το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε, προσθέτετε τον κόλιανδρο, τα φύλλα μέντας, την σαλάτα κέιλ, την λόλα, το κρεμμύδι και ανακατεύετε πολύ καλά. Για να κάνετε την σύνθεση, απλώνετε τη ρόκα  και το σπανάκι σε μια σαλατιέρα, από πάνω πασπαλίζετε με το αρωματικό κουσκούς και τα κομμάτια από το ψητό αρνί. Ρίχνετε λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και σερβίρετε.

 

 

 

Σχόλια