Μυδοπίλαφο

 





 

Υλικά

500 γραμμ. μύδια με κέλυφος

1/2 φλιτζ. ρύζι Καρολίνα

1 ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη

1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη

1 κουτ. σούπας πάστα ντομάτας

4-5 ώριμες ντομάτες, τριμμένες

½ ματσάκι, μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

Ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

 

 

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε την πάστα ντομάτας, την τριμμένη ντομάτα, το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Ρίχνετε το ρύζι και μαγειρεύετε για 10 λεπτά́, μέχρι να βράσει και να εξατμιστούν τα υγρά. Στη συνέχεια ρίχνετε τα μύδια χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, σκεπάζετε με το καπάκι και βράζετε για 10 λεπτά́ περίπου, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Σερβίρετε με μαϊντανό.

Σχόλια