Αρωματικό κατσικάκι στο φούρνο με δεντρολίβανο και λεμονάτες πατάτες

 



Υλικά

2 κιλά κατσίκι μπούτι, κομμένο σε μερίδες

1 ½ κιλό Πατάτες, κομμένες σε τέταρτα

500 ml. Ζωμό Κότας

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

3 σκελίδες Σκόρδο

3 κουτ, σούπας μουστάρδα

1 κουτ. σούπας ρίγανη

½ φλιτζ. φρέσκο δεντρολίβανο

1 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα

Χυμό από 2 λεμόνια 

Αλάτι -Πιπέρι

 

Πλένετε και στεγνώνετε το κρέας. Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Σε μια κανάτα με 500 ml. ζεστό νερό, διαλύετε τον Ζωμό Κότας.

Σε ένα μούλτι, χτυπήστε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα μυρωδικά με την μουστάρδα και το χυμό λεμονιού. Ρίχνετε το μείγμα μουστάρδας μέσα σε ένα μεγάλο μπόλ, προσθέστε μέσα τις κομμένες πατάτες, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά ώστε να καλυφθούν οι πατάτες με το μείγμα. Αδειάζετε σε ένα ταψί τις πατάτες. Τοποθετείτε το κατσίκι επάνω στις πατάτες και αλείφετε με το μείγμα μουστάρδας που περίσσεψε από τις πατάτες. Προσθέτετε στο ταψί τον ζωμό, σχεδόν μέχρι τη μέση, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και σκεπάζετε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνετε για 1 1/2 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 240 βαθμούς στις αντιστάσεις. Ξεσκεπάζετε, χαμηλώνετε στους 220 βαθμούς και ψήνετε για 30 περίπου λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει το φαγητό.



Σχόλια