Μύδια αχνιστά

 



 

Υλικά

1 κιλό φρέσκα μύδια, με τα όστρακα, καλά καθαρισμένα

2 ξηρά κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένα

2 κουτ. σούπας μουστάρδα

100 ml.. λευκό κρασί
χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι και το ξύσμα του
αλάτι-πιπέρι

100 ml ελαιόλαδο

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε, ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια με το σκόρδο, μέχρι να μαραθούν.

Στη συνέχεια, ρίχνετε τη μουστάρδα, το κρασί, το λεμόνι, το ξύσμα και ανακατεύετε καλά. Μόλις αρχίζει να βράζει το μείγμα, προσθέτετε τα μύδια,  χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε με καπάκι.  Βράζετε για 6-8 λεπτά περίπου, μέχρι τα μύδια να ανοίξουν. Προσοχή, όσα μύδια δεν ανοίξουν είναι για πέταμα. Σερβίρετε τα μύδια με την σάλτσα τους και χυμό λεμονιού.

Σχόλια