Καλαμάρι με κοφτό μακαρονάκι

 



 

Υλικά

1 κιλό καλαμαράκια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες

500 γραμμ. Κοφτό μακαρονάκι

2 σκελίδες σκόρδο

1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένη

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

½ φλιτζ. Λευκό κρασί

1 κουτ. σούπας πάστα ντομάτας

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

300 γραμμ. ντοματίνια, ώριμα

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 φύλλα δάφνης

ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

 

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδου. Όταν αρχίσουν και αλλάζουν χρώμα αφαιρείτε τις σκελίδες.

Στη συνέχεια ρίχνετε το ξηρό κρεμμύδι, τις πιπεριές και το φρέσκο κρεμμυδάκι και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν τα υλικά. Κατόπιν ρίχνετε τα καλαμαράκια και μόλις πάρουν λίγο χρώμα σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνετε την πάστα ντομάτας και τρίβετε στον πάτο της κατσαρόλας με μια σπάτουλα. Προσθέτετε την μουστάρδα και ανακατεύετε καλά ώστε τα υλικά να ανταλλάξουν αρώματα.

Στη συνέχεια, προσθέτετε τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό, τα φύλλα δάφνης, ανακατεύετε και προσθέτετε ½ φλιτζάνι, χλιαρό νερό. Βράζετε για 15-20 λεπτά περίπου, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια.

Σε μια άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό βράζετε τα ζυμαρικά, 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα, αναμιγνύετε τα ζυμαρικά με τα καλαμαράκια και σερβίρετε.

Σχόλια