Χοιρινές μπριζόλες με πουρέ καρότο και 3 μαρινάδες

 



Υλικά 


1 κιλό χοιρινές μπριζόλες λαιμού
Για την Γλυκόξινη σάλτσα

1 Ζωμός Κότας

1 σφηνάκι σόγια sauce

3-4 κουτ. σούπας μέλι 
1 κουτ. σούπας ξύδι
½ φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
2 κουτ. σούπας κόρν φλάουρ
Ελαιόλαδο
Για τον Πουρέ καρότου
800 γραμμ. καρότα, κομμένα σε ροδέλες
200 γραμμ. πατάτες, κομμένες καρέ
2 κουτ. σούπας βούτυρο 
100 ml. κρέμα γάλακτος
Αλάτι-πιπέρι
1η. μαρινάδα

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

2 κουτ. σούπας μουστάρδα

1 ματσάκι φρέσκο θυμάρι

1 ματσάκι φρέσκια ρίγανη

1 ματσάκι φρέσκο δενδρολίβανο

χυμό από 1 λεμόνι

2 κουτ. σούπας μπούκοβο

4-5 κουτ. σούπας βαλσάμικο ξύδι

αλάτι-πιπέρι

2η. μαρινάδα

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

4 κουτ. σούπας κέτσαπ

4 κουτ. σούπας  μέλι

1 κουτ. γλυκού ρίγανη

1 κουτ. γλυκού θυμάρι

2 σκελίδες σκόρδο

Χυμό από 1 λεμόνι

Αλάτι-πιπέρι

3η. μαρινάδα

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

3 κουτ. σούπας μουστάρδα

1 κουτ. σούπας κουρκουμά, σκόνη

Χυμό από 2 λεμόνια

1 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανή


Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα υλικά για την μαρινάδα, της επιλογής σας και ανακατεύετε. Ρίχνετε τις μπριζόλες, σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον η για όλο το βράδυ.

Βάζετε στο κάτω μέρος του φούρνου ένα ταψί με νερό, έτσι ώστε να 
πέφτουν μέσα τα ζουμιά από τις μπριζόλες κατά την διάρκεια του 
ψησίματος. Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ, στους 220 βαθμούς. 
Τοποθετείτε την σχάρα του φούρνου επάνω στον πάγκο της κουζίνας 
βάζοντας από κάτω μια λαδόκολλα ώστε να μην λερώσετε. Λαδώνετε τη
σχάρα και απλώνετε τις μπριζόλες επάνω στη σχάρα, τις βάζετε στο 
πάνω ράφι του φούρνου και ψήνετε για 12 λεπτά. Στην συνέχεια 

γυρίζετε προσεκτικά τις μπριζόλες με μια τσιμπίδα και ψήνετε για αλλά 

6 λεπτά.  Βγάζετε τις μπριζόλες από τον φούρνο και σερβίρετε με τον 

πουρέ καρότου και την σάλτσα.

Για να κάνετε τον πουρέ, βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι τα καρότα και την πατάτα, να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, για 15-20 λεπτά περίπου και στραγγίζετε. Ρίχνετε σε ένα μπλέντερ τα καρότα με την πατάτα, μαζί με βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα βελούδινο πουρέ. 

Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε.  Για να κάνετε την 

σάλτσα, προσθέτετε τη σόγια , το μέλι, το ξύδι, το κρασί, τον Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας και βράζετε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε με λίγο κρύο νερό το κορν φλαουρ και το ρίχνετε στο τηγάνι. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.


Σχόλια