Θράψαλα με σπανάκι και ρύζι

 



 

Υλικά

1 κιλό θράψαλα, καθαρισμένα

½ φλιτζ. ρύζι, καρολίνα

1 κιλό σπανάκι

1 κρεμμύδι, Ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 πράσο, χοντροκομμένο

1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

½ φλιτζάνι λευκό κρασί

2 ντομάτες ώριμες, τριμμένες

½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

Χυμό από 1 λεμόνι

ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια ρίχνετε το πράσο, τον πελτέ, την μουστάρδα, το ρύζι και τα θράψαλα. Κατόπιν σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε την ντομάτα, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε, χαμηλώνετε την φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και μαγειρεύετε για 45 λεπτά. Στη συνέχεια, 10-15 λεπτά πριν τελειώσετε το μαγείρεμα ρίχνετε και το σπανάκι Αν χρειαστεί προσθέτετε ζεστό νερό. Λίγο πριν το τέλος προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και σερβίρετε.

 

 

Σχόλια