Σαλάτα με αμπελοφάσουλα, αχλάδι και φουντούκια

 



 

Υλικά

500 γραμμ. αμπελοφάσουλα

1 αχλάδι, κομμένο σε φέτες

3 κουτ. σούπας άνηθο, χοντροκομμένο

1 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, χοντροκομμένα

3 κουτ. σούπας φουντούκια, καβουρντισμένα

3 κουτ. Σούπας λιαστή ντομάτα, χοντροκομμένη

2 κουτ. Σούπας μπούκοβο

αλάτι

Για τη βινεγκρέτ

2 κουτ. σούπας μουστάρδα

2 κουτ. σούπας μέλι

40 ml μηλόξιδο

150 ml ελαιόλαδο

Χυμό λεμονιού από 2 λεμόνια

 

Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, βράστε τα φασολάκια για 7-8 λεπτά. Στη συνέχεια, τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ γεμάτο με νερό και παγάκια. Τα αφήνετε μέχρι να πέσει η θερμοκρασία και έπειτα τα στραγγίζετε.

Τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπόλ και προσθέτετε, το αχλάδι, τον άνηθο, το δυόσμο, τα φουντούκια, τη λιαστή ντομάτα, αλάτι, τη βινεγκρέτ και ανακατεύετε απαλά.

Για να κάνετε τη βινεγκρέτ, χτυπήστε σε ένα πολυκόφτη όλα τα υλικά πολύ καλά. Αν σας βγεί πολύ πηχτή, μπορείτε να αραιώσετε με λίγο νερό. Σερβίρετε τη σαλάτα με μπούκοβο.

 

Σχόλια