Ριζότο κολοκύθας με τσίπς προσούτο


 


Υλικά

600-700 γραμμ. Κολοκύθα, κομμένη σε κυβάκια

400 γραμμ. Ρύζι arborio

1 1/2 λίτρο Ζωμό Λαχανικών

1 κρεμμύδι ξηρό, ψιλοκομμένο

4-5 κουτ. σούπας φασκόμηλο, ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. λευκό κρασί
6-8 φέτες προσούτο
4 κουτ. σούπας Βούτυρο 
100 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη

Ελαιόλαδο

Αλάτι -πιπέρι

 

Για να κάνετε τα τσιπς προσούτο, βάζετε σε ένα ταψί με λαδόκολλα το προσούτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό. Στην συνέχεια το κόβετε με το μαχαίρι σε μικρά κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο, όταν πάρει λίγο χρώμα προσθέτετε και την κολοκύθα. Ρίχνετε το φασκόμηλο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το ρύζι και βράζετε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Στη συνέχεια προσθέτετε σιγά-σιγά τον ζωμό και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να χυλώνει το ριζότο. Όταν  είναι έτοιμο, το αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο την παρμεζάνα και ανακατεύετε. Σερβίρετε με τσιπς προσούτο και φρέσκο φασκόμηλο.

Σχόλια