Γιουβέτσι στην κατσαρόλα με κοτόπουλο

 



 

Υλικά 

700 γραμμ. Μπούτι κοτόπουλο

300 γραμμ. Κριθαράκι

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 πράσινη πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη

2 κουτ. σούπας ντοματοπελτε

2 δαφνόφυλλα

Λίγη κανέλα

½  φλιτζάνι κόκκινο κρασί

3 Ντομάτες ώριμες, τριμμένες

1 κουτ. σούπας μέλι

θυμάρι φρέσκο
αλάτι

πάπρικα καπνιστή

1 λιτρο ζωμό κότας χλιαρό

Ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

100 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα

Ρίχνετε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν. Βάζετε τον πελτέ, την δάφνη και την κανέλα. Ρίχνετε το κοτόπουλο, σοτάρετε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές και σβήνετε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνετε στην κατσαρόλα την τριμμένη ντομάτα μαζί με το μέλι και μόλις πάρει βράση, ρίχνετε το κριθαράκι, πιπέρι, αλάτι και προσθέτετε την πάπρικα, το θυμάρι και ανακατεύετε. Στην συνεχεία προσθέτετε τον ζωμό, χαμηλώνετε την φωτιά, κλείνετε το καπάκι της κατσαρόλας και βράζετε για 20-25 λεπτά μέχρι να χυλώσει.
Σερβίρετε το κριθαράκι με τριμμένη παρμεζάνα, θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.    

Σχόλια