Σούπα Βελουτέ κάστανο με μανιτάρια

 


 


Υλικά

300 γραμμ. κάστανα  

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 λίτρα ζωμό λαχανικών

500 γραμμ. μανιτάρια φρέσκα καθαρισμένα και χοντροκομμένα
2-3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι

150 ml. κρέμα γάλακτος

Αλάτι-πιπέρι 

 

 

Βάζετε τα κάστανα σε μια βαθιά κατσαρόλα με νερό. Από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός τα αφήνετε για 20 λεπτά περίπου. Βγάζετε τα κάστανα και τα καθαρίζετε. Τα κόβετε σε 2-3 κομμάτια και κρατάτε μερικά για το σερβίρισμα στο τέλος.

Ρίχνετε λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τα αφήνετε να βγάλουν τα νερά τους, προσέχοντας τα πρώτα λεπτά να μην κολλήσουν στην κατσαρόλα.

Προσθέτετε τα κάστανα, το θυμάρι, τον σπιτικό ζωμό και αφήνετε για 15-20 λεπτά να βράσουν.

Περνάτε την σούπα με ένα ραβδομπλέντερ, ωστε να γίνει κρέμα. Σερβίρετε με κρουτόνς, θυμάρι, κάστανα και κρέμα γάλακτος. 

Σχόλια