Ριζότο κολοκύθας με τσίπς μπέικον

 



  

Υλικά

600-700 γραμμ. Κολοκύθα, κομμένη σε κυβάκια

400 γραμμ. Ρύζι arborio

1 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών

1 κρεμμύδι ξηρό, ψιλοκομμέν
ο

4-5 κουτ. σούπας φασκόμηλο, ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. λευκό κρασί
6-8 φέτες μπέικον
4 κουτ. σούπας Βούτυρο 
100 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη

Ελαιόλαδο

Αλάτι -πιπέρι

 

Για να κάνετε τα τσιπς μπέικον, βάζετε σε ένα ταψί με λαδόκολλα το μπέικον και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό. Στην συνέχεια το κόβετε με το μαχαίρι σε μικρά κομμάτια.

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο, όταν πάρει λίγο χρώμα προσθέτετε και την κολοκύθα. Ρίχνετε το φασκόμηλο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε σταδιακά τον ζωμό, το ρύζι και βράζετε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να χυλώνει το ριζότο. Όταν είναι έτοιμο, το αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο την παρμεζάνα και ανακατεύετε. Σερβίρετε με τσιπς μπέικον και τηγανιτό φασκόμηλο το οποίο έχετε τηγανίσει σε ελάχιστο ελαιόλαδο.

 

 

 

Σχόλια