Φασολάδα

 



 

Υλικά

500 γραμμ. φασόλια                                                                                         

2 κρεμμύδια ξηρά, κομμένα σε φέτες

2-3 σκελίδες σκόρδα, ολόκληρα

3 καρότα, χοντροκομμένα

1/2 σελινόριζα, σε ζαράκια

1 πράσο, ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας πάστα ντομάτας

3 ώριμες ντομάτες. τριμμένες                                                                               

1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 φύλλο δάφνης

1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μπαστουνάκια

ελαιόλαδο

αλάτι-πιπέρι

 

 

 

Βάζετε τα φασόλια από την προηγούμενη μέρα στο νερό να μουλιάσουν.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τα καρότα, την σελινόριζα, το πράσο και την κόκκινη πιπεριά. Μόλις μαραθούν προσθέτετε την πάστα και ψήνετε τρίβοντας την, στον πάτο της κατσαρόλας. Προσθέτετε τα φασόλια, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, τη δάφνη και 2 λίτρα νερό ζεστό. Αφήνετε να βράσει για 1 ώρα σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτετε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο την ντομάτα και βράζετε για 40 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε με ψωμί και ελιές.                         

 

Σχόλια