Μπανανοτηγανίτες

 





 

Υλικά

80 γραμμ. νιφάδες βρώμης

2 μπανάνες ώριμες

2 αβγά

2-3 κουτ. σούπας βούτυρο

 

Ρίχνετε την βρώμη σε ένα μούλτι και χτυπήστε δυνατά μέχρι να γίνουν αλεύρι.  

Με ένα πιρούνι λιώνετε καλά τις μπανάνες σε ένα μπόλ.  

Στη συνέχεια σε ένα άλλο μπόλ, χτυπήστε και τα αβγά με ένα σύρμα.

Προσθέτετε τις μπανάνες στα αβγά και ανακατεύετε.

Προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι βρώμης στο μείγμα με τις μπανάνες.

Και ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να γίνει χυλός.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνετε το βούτυρο στο τηγάνι.

Ρίχνετε λίγο από τον χυλό στο τηγάνι και όταν δημιουργηθούν μικρές φυσαλίδες γυρίζετε από την άλλη πλευρά.

Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσετε τον χυλό.

Σερβίρετε με σιρόπι σφενδάμου και χοντροκομμένα αμύγδαλα.

 

Σχόλια