Ριγκατόνι με μελιτζάνα ντομάτα και βασιλικό

 



 

Υλικά

500 γραμμ. ριγκατόνι

1 σκελίδα σκόρδο, ολόκληρη

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

2 μελιτζάνες, κομμένες σε ζαράκια

½ φλιτζ. Λευκό κρασί

3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες

2-3 κουτ. σούπας βασιλικό, χοντροκομμένο

150 γραμμ. Παρμεζάνα, τριμμένη

Ελαιόλαδο

Αλάτι - Πιπέρι

 

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι, προσθέτετε το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Αφήνετε να ψηθεί σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθεί. Στην συνέχεια προσθέτετε την μελιτζάνα και σοτάρετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις μαραθεί η μελιτζάνα σβήνετε με το κρασί. Βράζετε τα ριγκατόνι σε αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο από όσο γράφει η συσκευασία. Στη συνέχεια στραγγίζετε τα ζυμαρικά, τα τοποθετείτε σε ένα μπόλ, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Αφαιρείτε το σκόρδο, προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, την παρμεζάνα, τον βασιλικό και βράζετε μέχρι να χυλώσει η σάλτσα. Στη συνέχεια προσθέτετε τα ριγκατόνι και ανακατεύετε. Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα και φρέσκο βασιλικό.

 

Σχόλια