Πίτες για σουβλάκι


Υλικά

500 γραμμ. Αλεύρι 

400 ml.  νερό χλιαρό

9 γραμμ. Μαγιά ξηρή

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

Αλάτι

Ελαιόλαδο


Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το νερό τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατεύετε με ένα σύρμα.

Σκεπάζετε με μια μεμβράνη  και αφήνετε  για 10 λεπτά στην άκρη να ενεργοποιηθεί. Σε ένα άλλο μπόλ ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και στη συνέχεια το προσθέτετε σταδιακά στο μείγμα της μαγιάς. Ανακατεύετε πολύ καλά στην αρχή με ένα πιρούνι και μετά μα τα χέρια μέχρι να αποκτήσετε μια μαλακή ζύμη.Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο στον πάτο του μπόλ, τοποθετείτε το ζυμάρι και αλείφετε και από πάνω με ελαιόλαδο. Σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε στην άκρη να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Στη συνέχεια αφού διαπλαστεί το ζυμάρι σε όγκο το τοποθετείτε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και το χωρίζετε σε 8 μπαλίτσες ζύμης.

Αλευρώνετε τα ζυμαράκια, ανοίγετε σε πίτες με τα χέρια και τρυπήστε την επιφάνεια της κάθε πίτας με ένα πιρούνι.

Αφήνετε στην άκρη για 15 λεπτά, σε αλευρωμένη επιφάνεια και βάζετε ένα τηγάνι με ελάχιστη λιπαρή ουσία να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.

Στη συνέχεια ψήνετε τις πίτες την κάθε πλευρά από 1-2 λεπτά. Σερβίρετε με ότι τραβάει η όρεξη σας . Τυλίγοντας μέσα τους λαχανικά με κρέας ή ακόμη και με πραλίνα, μέλι ή μαρμελάδα. Συντηρήσετε στο ψυγείο για 2-3 μέρες. Επίσης αφού κρυώσουν τις βάζετε κατάψυξη και όταν θελήσετε να τις ψήσετε , τις ξεπαγώνετε και τις περνάτε από το τηγάνι για 1-2 λεπτά.

Σχόλια