Λιγκουίνι με ροζέ σάλτσα από ντοματίνια και φέτα

 


Υλικά

500 γραμμ. λιγκουίνι

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

300 γραμμ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

300 γραμμ. φέτα κομμένη, σε κύβους

2 κουτ. σούπας πάστα ντομάτας

500 γραμμ. κρέμα γάλακτος

1 κουτ. σούπας Πάπρικα καπνιστή

200 γραμμ. παρμεζάνα, τριμμένη

1 κουτ. σούπας ρίγανη

ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

 

Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας τα σουρώνετε και ρίχνετε ελαιόλαδο ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Σε ένα βαθύ τηγάνι με αρκετό ελαιόλαδο, σοτάρετε το κρεμμύδι και μόλις μαραθεί, ρίχνετε τα ντοματίνια, την φέτα και την πάστα ντομάτας. Στη συνέχεια, προσθέτετε τριμμένο τυρί, την κρέμα γάλακτος, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Κατόπιν ρίχνετε το μείγμα σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε προσεκτικά ώστε να γίνει μια παχύρευστη σάλτσα. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε τη σάλτσα, προσθέτετε τα ζυμαρικά,  ανακατεύετε να πάει παντού η σάλτσα και σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.

 

Σχόλια