Πένες μπολονέζ

 



 

Υλικά

500 γραμμ. Πένες

700 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 καρότο, τριμμένο

2 μπαστούνια σέλινο, ψιλοκομμένα

1 κουτ. Σούπας πελτέ ντομάτας

200 ml κόκκινο κρασί

4 ώριμες ντομάτες, τριμμένες

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο

½ κουτ. Γλυκού κανέλα, τριμμένη

1 φύλλο δάφνης

150 γραμμ. Παρμεζάνα, τριμμένη

Ελαιόλαδο

Αλάτι - Πιπέρι

 

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι, προσθέτετε τον κιμά και   αφήνετε να ψηθεί σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Στην συνέχεια ανοίγετε τον κιμά ώστε να φανεί ο πάτος της κατσαρόλας και προσθέτετε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το σέλινο και σοτάρετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνετε τον πελτέ και όταν ψηθεί, σβήνετε με το κρασί και αφήνετε για λίγο μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, κανέλα, τη δάφνη, σκεπάζετε με νερό και σιγοβράζετε για 1 ώρα περίπου μέχρι να χυλώσει. Βράζετε τις πένες σε αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο από όσο γράφει η συσκευασία. Στη συνέχεια στραγγίζετε τα ζυμαρικά, τα τοποθετείτε σε ένα μπόλ, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε.

Σερβίρετε τα σπαγγέτι με την σάλτσα και  τριμμένη παρμεζάνα. 

 

Σχόλια