Λιγκουίνι με σάλτσα πάπρικας και μελιτζάνα

 



 

500 γραμμ. λιγκουίνι

2 μέτριες μελιτζάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες

200 γραμμ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

500 γραμμ. κρέμα γάλακτος

150 γραμμ. γκούντα, τριμμένο

1 κουτ. σούπας Πάπρικα καπνιστή

150 γραμμ. παρμεζάνα, τριμμένη

Αλάτι-πιπέρι

 

Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο, αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνετε.

Σε ένα βαθύ τηγάνι με αρκετό ελαιόλαδο, ψήνετε τις μελιτζάνες και τις βγάζετε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας, ώστε να φύγουν τα περιττά λάδια. Στην συνέχεια στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε τα μανιτάρια. Κατόπιν, ρίχνετε τις μελιτζάνες μέσα στο τηγάνι με τα μανιτάρια, την κρέμα γάλακτος, την πάπρικα, το τυρί γκούντα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια παχύρευστη κρέμα. Στη συνέχεια προσθέτετε τα ζυμαρικά, ανακατεύετε να πάει παντού η σάλτσα και σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.

Σχόλια