Αρνίσια Παϊδάκια στο φούρνο με πατάτες baby

 



 

Για τη μαρινάδα

2 κιλά αρνίσια παϊδάκια

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

2 κουτ. σούπας μουστάρδα

1 ματσάκι φρέσκο θυμάρι

1 ματσάκι φρέσκια ρίγανη

1 ματσάκι φρέσκο δενδρολίβανο

ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

2 κουτ. σούπας μπούκοβο

4-5 κουτ. σούπας βαλσάμικο ξύδι

αλάτι-πιπέρι

Για τις πατάτες

1 ½ κιλό πατάτες baby, με την φλούδα

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

¼ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή

1 ματσάκι φρέσκο θυμάρι

1 ματσάκι φρέσκο δενδρολίβανο

1 κουτ. σούπας μπούκοβο

Αλάτι-πιπέρι


Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα υλικά για την μαρινάδα και ανακατεύετε. Ρίχνετε τα αρνίσια παϊδάκια και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν με την μαρινάδα. Σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον η για όλο το βράδυ.

Όταν είναι να τα ψήσετε, βγάλτε τα παϊδάκια από το ψυγείο και αφήστε για 30-40 λεπτά, ώστε να πάρουν θερμοκρασία δωματίου. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα ταψί απλώνετε τα παϊδάκια με την μαρινάδα και πασπαλίζετε από πάνω με φρέσκα μυρωδικά.

Σε μια κατσαρόλα με νερό βράστε τις πατάτες με την φλούδα, για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Κόβετε τις πατάτες στην μέση και τις απλώνετε σε ένα ταψί. Ρίξτε από επάνω όλα τα υλικά για τις πατάτες και ανακατέψτε. Βάζετε και τα δυο ταψιά στο φούρνο και ψήνετε για 30 λεπτά, μέχρι να πιάσουν κρούστα.  Στο τελευταίο 10 λεπτό αλλάζετε τα ταψιά, πάνω-κάτω, ώστε να ροδοκοκκινίσουν εξίσου ομοιόμορφα. Σερβίρετε τα αρνίσια παϊδάκια με τις πατάτες.

 

Σχόλια