Power Bowl με αβοκάντο, γαλοπούλα, γλυκοπατάτα, σουσάμι και ταχίνι σάλτσα

 



1 συσκευασία φιλέτο γαλοπούλα, σε νερό NUTRI VALLEY

1 γλυκοπατάτα, κομμένη σε κύβους

1 κουτ. γλυκού κύμινο

¾ κουτ. γλυκού τσίλι, σε σκόνη

¾ κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη

1 φλιτζάνι baby σπανάκι

½ αβοκάντο ώριμο,  κομμένο σε κύβους

5-6 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

2 κουτ. σούπας σουσάμι

ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

Για την σάλτσα ταχίνι

½  φλιτζ. ταχίνι

2 κουτ. σούπας μέλι

2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

 

 

Καθαρίζετε πολύ καλά εξωτερικά τις πατάτες και τις κόβετε σε κύβους χωρίς να αφαιρέσετε την φλούδα. Σε μια κατσαρόλα με νερό, βράζετε τις πατάτες, για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αφού βράσουν, τις ρίχνετε σε ένα μπόλ και προσθέτετε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το κύμινο, το τσίλι, το σκόρδο και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, τις ρίχνετε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 20 – 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Βγάζετε από τον φούρνο όταν είναι έτοιμες οι γλυκοπατάτες και αφήνετε στην άκρη.

Για να κάνετε την σάλτσα, σε ένα μπόλ ρίχνετε το ταχίνι, το μέλι, τον χυμό λεμονιού, αλάτι πιπέρι και ανακατεύετε. Για να έχετε την ρευστότητα που επιθυμείτε αραιώνετε με νερό.

Για να σερβίρετε, προσθέτετε σε ένα μπόλ η βαθύ πιάτο στην μια μεριά το σπανάκι με το αβοκάντο και τα ντοματίνια, δίπλα τις γλυκοπατάτες με την γαλοπούλα κομμένη σε φέτες, περιχύνετε με την σάλτσα ταχίνι και πασπαλίζετε με το σουσάμι.

 

 

Σχόλια