Γλυκόξινη σάλτσα μελιού με σκόρδο με Κοτόπουλο πάνε

 



 

Υλικά

1 Σνίτσελ από στήθος Κοτόπουλου πανέ

1 ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 πράσο, ψιλοκομμένο
4 κούτ. σούπας μέλι
4 κουτ. σούπας γλυκιά σάλτσα τσίλι
½ φλιτζ.  κέτσαπ
1/2 φλιτζάνι νερό

2 κουτ. κορν φλαουρ

ελαιόλαδο
σουσάμι

αλάτι- πιπέρι

Ψήνετε το σνίτσελ κοτόπουλο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Για να κάνετε τη σάλτσα, σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμυδάκι, μαζί με το σκόρδο και το πράσο μέχρι να μαραθούν. Στην συνέχεια ανακατεύετε το μέλι, τη σάλτσα τσίλι, την κέτσαπ και το νερό, βράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα. Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από τις κοτομπουκιές και στη συνέχεια πασπαλίστε με σουσάμι. Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι.

 

Σχόλια