Φασολάκια λεμονάτα με μανιτάρια

 



 

Υλικά

1 συσκευασία Φασολάκια στρογγυλά  

500 γραμμ. μανιτάρια λευκά, χοντροκομμένα

1 κρεμμύδι ξηρό, ψιλοκομμένο

2 καρότα, κομμένα σε κυβάκια

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας μουστάρδα

Χυμό από 2 λεμόνια

½ φλιτζάνι λευκό κρασί

1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

Αλάτι- πιπέρι

 

Σε μία κατσαρόλα, ρίχνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια ρίχνετε τα μανιτάρια και την μουστάρδα με το λεμόνι. Ανακατεύετε καλά και στο τέλος ρίχνετε τα φασολάκια, το κρασί, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνετε σε μέτρια φωτιά την ένταση της φωτιάς, σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε για 45-50 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο καυτό νερό. Σερβίρετε με ψωμί και τυρί φέτα λαδορίγανη.

 

Σχόλια