Μανιτάρια φρικασέ με σπανάκι


 



 

Υλικά

1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο

1 κρεμμύδι ξηρό, ψιλοκομμένο

1 κιλό μανιτάρ
ια λευκά, χοντροκομμένα

4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί

1 κιλό μαρούλια, χοντροκομμένα

½ ματσάκι άνηθο

2 κουτ. γλυκού μουστάρδα

χυμό από ένα λεμόνι

2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

ελαιόλαδο

Αλάτι – πιπέρι

Ρίχνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα ελαιόλαδο και σοτάρετε το ξηρό κρεμμύδι, τα μανιτάρια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν και σβήνετε με το λευκό κρασί. Στη συνέχεια προσθέτετε το μαρούλι, το σπανάκι, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι, ρίχνετε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 20-25  περίπου λεπτά.  Έπειτα, ρίχνετε σε ένα μπόλ την μουστάρδα, το λεμόνι και το κορν φλάουρ, ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε, βράζετε μέχρι να πήξει το φαγητό και σερβίρετε.

Σχόλια