Τηγανητά τυροπιτάκια με ανθότυρο, φέτα και δυόσμο


Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας Χρυσή ζύμη 450 γραμμ.

500 γραμμ. φέτα

400 γραμμ. ανθότυρο

1 ½ φλιτζ. τσαγιού  γιαούρτι, στραγγιστό

1/2 φλιτζ. Δυόσμος φρέσκος

3 αβγά συν 1 για το άλειμμα

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 

 

Ετοιμάζετε τη γέμιση για τα τυροπιτάκια, αναμειγνύοντας σε ένα μπολ την φέτα με το ανθότυρο, το δυόσμο το γιαούρτι, και τα αβγά.

Απλώνετε τα φύλλα της κρούστας και τα κόβετε σε

3 κάθετες λωρίδες.

Βάζετε στην άκρη κάθε λωρίδας από μια κουτάλια γέμιση και τυλίγετε τρίγωνα τυροπιτάκια μέχρι να εξαντληθεί η γέμιση. Το φύλλο το κολλάτε στο τέλος με λίγο αβγό χτυπημένο. Τηγανίζετε τα τυροπιτάκια σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν και σερβίρετε.


Σχόλια