SMASHED BURGER

 



 

Υλικά

1 ½  κιλό κιμά από κόντρα, ελιά η λάπα ( 1 φορά περασμένο)

½  φλιτζ. μαγιονέζα

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

1 κουτ. σούπας τριμμένο κρεμμύδι

2 κουτ. γλυκού tabasco

1 κουτ. γλυκού σάλτσα Worcester

4 λευκά ψωμάκια χάμπουργκερ brioche

2 κουτ. σούπας βούτυρο

Αλάτι- πιπέρι

4 φέτες τυρί τσένταρ

2 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαρούλι

8 φέτες ώριμες ντομάτες

 

 

Χωρίστε τον κιμά σε 8 ίσες μικρές μπάλες και βάλτε στο ψυγείο.

Σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το τριμμένο κρεμμύδι, το tabasco και το Worcester για να κάνετε τη σάλτσα και  βάλτε στο ψυγείο.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ψήστε τα ψωμάκια αφού τα έχετε αλείψει με βούτυρο.

Βάλτε τις μπάλες του κιμά στο ίδιο τηγάνι, με λίγη λιπαρή ουσία και  χρησιμοποιώντας μια μεγάλη μεταλλική σπάτουλα, πιέστε κάθε μπάλα με την βοήθεια λαδόκολλας ώστε να μην κολλήσουν στην σπάτουλα. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και αφού ψηθεί ελαφρώς γυρίστε να ψηθεί και από την άλλη μεριά. Στην συνέχεια ρίξτε λίγο από την σάλτσα, βάλτε από πάνω το τυρί και καπακώστε το ένα μπιφτέκι με το άλλο και ψήστε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να βγάζει λίπος στο κέντρο του, το μπιφτέκι. Για την συναρμολόγηση, αλείψτε όλα τα ψωμάκια με την σάλτσα και στη συνέχεια προσθέστε ψιλοκομμένο μαρούλι, ντομάτα, μπιφτέκι,τυρί, πάλι μπιφτέκι, πάλι τυρί και από πάνω το ψωμάκι.

Σχόλια