Σαλάτα με οσπριάδα με τον πολυμάγειρα Fast Slow Pro της SAGE

 



 

Υλικά

500 γραμμ. Οσπριάδα

1 ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

2 καρότα, μέτρια κομμένα

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 φύλλα δάφνης

Αλάτι-πιπέρι

Υλικά για την βινεγκρέτ

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

2 κουτ. σούπας μουστάρδα

Αλάτι-πιπέρι

Για το σερβίρισμα

Φρέσκα φυλλώδη λαχανικά

Κρέμα βαλσάμικο

 

Βάζετε σε νερό για 8-10 ώρες την οσπριάδα. Στον πολυμάγειρα της sage, βάζετε την επιλογή sauté και σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με το καρότο, μόλις μαραθούν ρίχνετε την οσπριάδα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Στην συνέχεια, προσθέτετε ζεστό νερό, 2 εκ. πάνω από το μείγμα και ρίχνετε τον μαϊντανό και τις δάφνες. Πιέζετε παρατεταμένα το stop και στην συνέχεια, πιέζετε το start select και ορίζετε την επιλογή soup. Στην συνέχεια, ρυθμίζετε την θερμοκρασία ( TEMP.) στο high (80 βαθμούς). Ρυθμίζετε τον χρόνο στα 15 λεπτά και κλείνετε το καπάκι, περιστρέφοντας την βαθμίδα ασφάλειας. Περιμένετε να γίνει η προθέρμανση για περίπου 10 λεπτά και στην συνέχεια αυτόματα αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση των 15 λεπτών. Αφού  τερματίσει ο χρόνος μαγειρέματος ο πολυμάγειρας αρχίζει την αποσυμπίεση από μόνος του. Όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί ακούγετε ένας χαρακτηριστικός ήχος, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε πια να περιστρέψετε την λαβή ασφαλείας και να ανοίξετε το καπάκι. Στην συνέχεια, κρυώνετε τα όσπρια κάτω από τρεχούμενο νερό και ετοιμάζετε την βινεγκρέτ. Για να κάνετε την βινεγκρέτ, σε ένα μπόλ ρίχνετε την μουστάρδα και προσθέτετε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, τέλος προσθέτετε το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Αφού κρυώσουν τα όσπρια, ανακατεύετε με την βινεγκρέτ και σερβίρετε με τα φυλλώδη λαχανικά και την κρέμα βινεγκρέτ.

 

Σχόλια