Σπιτικά burger με Φασόλια χάντρες

 


 

ΥΛΙΚΑ

1 συσκευασία φασόλια χάντρες  600
γρ.

1 φλιτζ. Καρολίνα ρύζι, βρασμένο

1 φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά
½ φλιτζ. καλά αλεσμένα αμύγδαλα
3 κουτ. σούπας αλεσμένο κρεμμύδι
3 κουτ. σούπας αλεσμένο καρότο
αλάτι-πιπέρι

ελαιόλαδο

γαρνιτούρα

ψωμάκια στρογγυλά για burger

½ φλιτζ. Κέτσαπ

1 ντομάτα σε φέτες
8 φέτες τυρί του τόστ
1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
3-4 φύλλα μαρούλι, ψιλοκομμένο


Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα φασόλια χάντρες για 1 ώρα, ώστε να μαλακώσουν και τα αλέθετε σε ένα multi. Σε ένα μεγάλο πολυκόφτη, αναμειγνύετε το ρύζι, τα φασόλια, τη φρυγανιά, τα αμύγδαλα, το κρεμμύδι, το καρότο, ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα και στην συνέχεια, πλάθετε σε μπιφτέκια.

Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζετε τα μπιφτεκάκια για πέντε λεπτά ανά μεριά ή μέχρι να ροδίσουν και τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το πολύ λάδι.
Για να σερβίρετε, βάζετε λίγη κέτσαπ στα ψωμάκια, στη βάση βάζετε το μαρούλι, τη ντομάτα, το μπιφτέκι, μια φέτα τυριού και ροδέλες κρεμμυδιού καπακώνετε με το άλλο ψωμάκι και απολαμβάνετε.

 

 

 

Σχόλια