Μελιτζανοσαλάτα

 



 

Υλικά

1 κιλό μελιτζάνες

3 πιπεριές Φλωρίνης τουρσί

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

3 κουτ. σούπας μηλόξιδο

1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

 

Με ένα πιρούνι τρυπήστε όλες τις μελιτζάνες. Τις βάζετε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τις ψήνετε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 1- 1 ½ ώρα. Με ένα μαχαίρι τις χαράζετε κατά μήκος και αδειάζετε τη σάρκα με ένα κουτάλι, τις ψιλοκόβετε σε ένα πάγκο κοπής και τις βάζετε σε ένα  μπόλ. Στη συνέχεια ψιλοκόβετε την πιπεριά και προσθέτετε μέσα στο μπόλ, μαζί με το σκόρδο, τον μαϊντανό, το μηλόξιδο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.

Σχόλια