Σούπα βελουτέ με Ρεβίθια και κάρυ

 



 

Υλικά

1 συσκευασία ρεβίθια 600 γραμμ.

2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο, κομμένο στη μέση

1 φύλλο δάφνης

½ κουτ. γλυκού κάρυ, σε σκόνη

χυμός από 1 λεμόνι

ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας μπούκοβο

 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το διπλάσιο σε ποσότητα νερό από τα ρεβίθια και τα βράζετε, προσθέτοντας το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη, το κάρυ, αλάτι, πιπέρι και το λεμόνι. Βράζετε για 1-1 ½  ώρα περίπου, μέχρι τα ρεβίθια να μαλακώσουν αρκετά. Αφού βράζουν, αφαιρείτε τη δάφνη. Στο τέλος η αναλογία θα πρέπει να είναι 2/3 ρεβίθια, 1/3 νερό. Στη συνέχεια ρίχνετέ λίγα-λίγα τα ρεβίθια σε ένα πολυκόφτη με ¼  φλιτζάνι ελαιόλαδο. Κατόπιν μεταφέρετε πάλι στη κατσαρόλα και βράζετε για 5-8 λεπτά, μέχρι να πήξει η σούπα. Σερβίρισε τη σούπα γαρνίροντας με μπούκοβο, το ψιλοκομμένο Σχοινόπρασο και ελαιόλαδο.

 

 

 

Σχόλια