Σουλτάνα ( Γλυκιά πατσαβουρόπιτα)


 




 

Υλικά

500 γραμμ. φύλλο κρούστας

Για την κρέμα

5 αβγά

200 γραμμ. ζάχαρη

400 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό

200 ml. Ηλιέλαιο

20 γραμμ. baking powder

1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας

Για το σιρόπι

600 γραμμ. ζάχαρη

500 ml. νερό

Φλούδα από 1 λεμόνι

 

Αλείφετε με ηλιέλαιο ένα ταψί 36×26. Στη συνέχεια ανοίγετε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο εργασίας και τα σουρώνετε ένα-ένα στο ταψί. Καλό είναι να μην τα πιέσετε. Για να κάνετε την κρέμα, ένα μπολ ανακατεύετε τα αβγά και στην συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το baking powder και την βανίλια. Ρίχνετε την κρέμα ανάμεσα από τις πτυχές που έχετε δημιουργήσει προσέχοντας να πάει σε όλα τα φύλλα. Αφήνετε για 10 λεπτά να ρουφήξουν τα φύλλα και έπειτα βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις και αέρα για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Έπειτα, για να κάνετε το σιρόπι ρίχνετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζετε για 5-6 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Βγάζετε το γλυκό από το φούρνο και το κόβετε σε κομμάτια. Με μία κουτάλα, περιχύνετε το ζεστό γλυκό µε το κρύο σιρόπι και αφήνετε να απορροφηθεί καλά. Τρώγεται το ίδιο ευχάριστα ζεστό και κρύο. 

=['

Σχόλια